AFS
Start Omhoog AFS NBFK VKC NKvF

 

American Fuchsia Society

Dit is een fuchsia liefhebbers vereniging in Amerika. Aan de AFS is de verantwoordelijkheid voor het registreren van fuchsia cultivars toegewezen (zoals bijvoorbeeld Nederland voor narcissen). Voor de laatste registraties zie http://www.americanfuchsiasociety.org/regfuch.html.

Registratie betekent het vastleggen van de naam van de nieuwe cultivar nadat deze naam gecheckt is (moet voldoen aan de internationale regels voor naamgeving aan planten, en mag nog niet eerder aan een fuchsia zijn toegewezen). Daarbij worden ook een aantal kenmerken van de plant vastgelegd (veredelaar, uiterlijke kenmerken, afstamming, kweekrichtlijnen, enzovoort). Het is dus geen keuring! De plant hoeft dan ook niet getoond te worden. Namen kunnen ook van te voren gereserveerd worden.

Ikzelf ben geen lid van de AFS, maar meld mijn nieuwe cultivars, nadat ze in Europa zijn gekeurd, wel aan voor registratie bij de AFS. De registrar van de AFS is Mr. Ed Salome, 6979 Clark Road, Paradise, CA 95969-2210, USA. E-mail: ejsalome@aol.com. Voor Europa is Simonne Gijssels (Dokter van Raesstraat 14, 2660 Hoboken, BelgiŽ, e-mail si.gijsels@pandora.be) assistent-registrar.

Hieronder een voorbeeld van het registratiedocument: