Veredelingsdoelen
Start Omhoog Algemeen Lijst met Herps planten Lijst met WALZ planten Nieuwigheden Fanclub Afstammingen Naamgeving Foto's Veredelingsdoelen

 

Start
Omhoog
Lange buizen
Opstaande bloem
Dubbel oranje
Gele kroon
Overige

Werken volgens vooraf geformuleerde doelstellingen

Bij veredelen kom je soms voor echte verrassingen te staan. Er komen wel eens zaailingen tevoorschijn die qua uiterlijk totaal onverwacht waren. Maar veel vaker is het andersom!

Het geeft veel voldoening als er in zorgvuldig opgestelde kruisingsprogramma's uiteindelijk de gestelde doelen bereikt worden. De kansen op succes worden ook groter, omdat doelgericht planten worden aanschaft en gebruikt voor het veredelen. Begin niet met haast onbereikbare doelen, zoals bijvoorbeeld  de kleurcombinatie hiernaast. De doelstellingen moeten op niet al te lange termijn een redelijke kans van slagen hebben.

Bij Lange buizen gaat het om bloemen met een lange tot zeer lange bloembuis. Voorbeeld: Herps Bazuin. Buizen met een lengte van meer dan 10 cm zijn mogelijk.

Bij Opstaande bloem gaat het om planten waarvan de  bloemen horizontaal afstaand tot haast recht omhoog staan. Voorbeeld: WALZ Jubelteen.

Bij Dubbel oranje gaat het om bloemen die zowel dubbel zijn als een oranje kroon hebben. Voorbeeld: WALZ Mandoline.

Bij Gele kroon gaat het om bloemen met een gele kroon. Voorbeeld: bestaat nog niet, of ......? De hele fuchsia veredelingswereld is hier mee bezig, en de rest van alle fuchsia liefhebbers wacht met smart op de eerste! 

Bij Overige gaat het om diverse kleinere projecten.